樂古Nakuz

標題: 轉)))Android 4.0登臺 Samsung Galaxy S2正式升級 [打印本頁]

作者: jayho    時間: 17-3-2012 12:49
標題: 轉)))Android 4.0登臺 Samsung Galaxy S2正式升級

Samsung Galaxy S2的台灣地區Android 4.0 Ice Cream Sandwich升級,正式於3月16日開始,一般通路版的Galaxy S2用戶,即日起連接上Kies同步軟體,將會接收到最新的韌體更新通知,而電信商版本的Galaxy S2將於之後會陸續接到更新,同時未來也可通過OTA方式進行更新。

與首波更新相差3天

本周3月13日,Samsung正式在韓國、波蘭、匈牙利、以及瑞典4國發佈最新的 Ice Cream Sandwich升級,而就在相隔3天後的3月15日,台灣Samsung也發佈更新,台灣地區的一般通路版Galaxy S2用戶,即日起就可透過Kies進行更新;而電信商版本用戶則會於稍後獲得更新,另外未來也將透過OTA方式,為所有台灣地區的Galaxy S2升級。

轉自:http://phone.u-3c.com/article1716.htm

作者: joe3159    時間: 17-3-2012 13:14
作者: jayho    時間: 17-3-2012 13:46
要下星期先有
作者: joe3159    時間: 17-3-2012 14:22
作者: jayho    時間: 17-3-2012 14:25
回復 4# joe3159

邊到有
作者: joe3159    時間: 17-3-2012 14:25
作者: jayho    時間: 17-3-2012 14:27
回復 6# joe3159

輸左啦=.=唔想BACKUP
作者: joe3159    時間: 17-3-2012 14:29
作者: jayho    時間: 17-3-2012 14:43
回復 8# joe3159

D紀錄無晒...爆晒機架...
D GAME
作者: joe3159    時間: 17-3-2012 14:48
作者: jayho    時間: 17-3-2012 16:58
回復 10# joe3159

保唔到的
作者: EY3P    時間: 17-3-2012 18:57
回復  joe3159

保唔到的
jayho 發表於 17-3-2012 16:58

保唔到未打多次 .. 我玩Asphalt 6 咪又係咁;P
作者: Ming.L    時間: 20-3-2012 21:11
搭單一問
Galaxy Note 可否升級4.0 ?
如果可,完整版教學大家有嗎?
作者: allec    時間: 20-3-2012 21:31
搭單一問
Galaxy Note 可否升級4.0 ?
如果可,完整版教學大家有嗎?
Ming.L 發表於 20-3-2012 21:11

官方的要第2季
作者: allec    時間: 20-3-2012 21:33
你唔想up4.0 0.0?
joe3159 發表於 17-3-2012 14:29

升咁快唔係咁好,好似有唔少app唔support 4.0有點失望...仲有一個重要問題亦係最失望
用完佢個touchwiz,你唔會覺得自己升左4.0-.-因為個樣同2.3無分別
作者: joe3159    時間: 20-3-2012 21:36
作者: allec    時間: 20-3-2012 21:38
順左 上網快左
joe3159 發表於 20-3-2012 21:36

咁個介面係咪真係無分別= =?不過見有唔少人話有D apps唔support,所以無去升-.-
作者: joe3159    時間: 20-3-2012 21:55
作者: EY3P    時間: 20-3-2012 22:35
咁個介面係咪真係無分別= =?不過見有唔少人話有D apps唔support,所以無去升-.- ...
allec 發表於 20-3-2012 21:38

介面確實同 2.3 無咩分別.. 但你鐘意的話.. 可以試下裝 nova launcher
作者: allec    時間: 20-3-2012 22:41
介面確實同 2.3 無咩分別.. 但你鐘意的話.. 可以試下裝 nova launcher
EY3P 發表於 20-3-2012 22:35

其實宜家有邊個launcher扮得最似??宜家用go..覺得唔太似...nova有冇中文??
作者: EY3P    時間: 20-3-2012 22:44
其實宜家有邊個launcher扮得最似??宜家用go..覺得唔太似...nova有冇中文??
allec 發表於 20-3-2012 22:41

nova 只係一個 4.0 既原生 Launcher ..  最似樣既.. 可以話係.. ICS  Launcher
作者: allec    時間: 20-3-2012 22:47
nova 只係一個 4.0 既原生 Launcher ..  最似樣既.. 可以話係.. ICS  Launcher
EY3P 發表於 20-3-2012 22:44

本身想用launcher扮下4.0,但又唔鍾意佢個3個制請問有冇計搞搞佢??
作者: EY3P    時間: 20-3-2012 22:48
本身想用launcher扮下4.0,但又唔鍾意佢個3個制請問有冇計搞搞佢??
allec 發表於 20-3-2012 22:47

其實有S2不如直升..
作者: allec    時間: 20-3-2012 22:52
其實有S2不如直升..
EY3P 發表於 20-3-2012 22:48

佢個TW...令個UI唔似4.0升完都唔覺..不爽同埋..有時4.0睇到悶,又想可以換返TW望下...
個人比較貪心,想TW同4.0個UI共存
ics launcher有好多人反應widget同流暢度有問題最重要係dr. web話有毒,怕怕
作者: EY3P    時間: 20-3-2012 22:54
佢個TW...令個UI唔似4.0升完都唔覺..不爽同埋..有時4.0睇到悶,又想可以換返TW望下...
個人比較貪心,想 ...
allec 發表於 20-3-2012 22:52

升完 4.0 .. 裝番個 nova.. 睇厭左轉番 tw.. ;P
作者: allec    時間: 20-3-2012 23:02
升完 4.0 .. 裝番個 nova.. 睇厭左轉番 tw..
EY3P 發表於 20-3-2012 22:54

又得wo~唔該晒,不過仲有幾個問題...
1. 4.0本身最底有3個制...nova可唔可以整走佢??因為S2本身有3粒制...佢又多3粒..好似有D多餘

2. 4.0本身個3個制最右手邊個制係check運作緊GE apps? s2升左4.0後咩制可以做到E個功能?本身左下角個個制功能好似有D唔同

3. nova launcher有冇中文??冇都唔緊要...循例問下:lol
作者: EY3P    時間: 20-3-2012 23:05
又得wo~唔該晒,不過仲有幾個問題...
1. 4.0本身最底有3個制...nova可唔可以整走佢??因為S2本身有3粒制.. ...
allec 發表於 20-3-2012 23:02

1.  針對於已有實體鍵的機型升級.. Samsung 已設定隱藏該三鍵..    2.  禁實中間 Home 制 .. 就會知道有咩 Apps 運行中.. (使用實體鍵操作
   3.  沒有...
作者: allec    時間: 20-3-2012 23:15
1.  針對於已有實體鍵的機型升級.. Samsung 已設定隱藏該三鍵..    2.  禁實中間 Home 制 .. 就會知 ...
EY3P 發表於 20-3-2012 23:05

咁姐係如果我用nova個4.0介面...就一定要有個3個制??只有用***先可以隱藏個3個制??唔該晒,宜家去update先,睇唔順眼再flash返2.3
作者: EY3P    時間: 20-3-2012 23:16
咁姐係如果我用nova個4.0介面...就一定要有個3個制??只有用***先可以隱藏個3個制??唔該晒,宜家去update先, ...
allec 發表於 20-3-2012 23:15

無論你用咩.. 你都唔會見到果三粒制
作者: allec    時間: 20-3-2012 23:20
無論你用咩.. 你都唔會見到果三粒制
EY3P 發表於 20-3-2012 23:16

唔該晒版大...無晒顧慮,其實最大顧慮係多多3粒制唔靚即升,麻煩左你咁耐,thz a lot^^
作者: EY3P    時間: 20-3-2012 23:34
唔該晒版大...無晒顧慮,其實最大顧慮係多多3粒制唔靚即升,麻煩左你咁耐,thz a lot^^ ...
allec 發表於 20-3-2012 23:20

you're welcome
作者: allec    時間: 20-3-2012 23:49
you're welcome
EY3P 發表於 20-3-2012 23:34

頭先上google search,好似話s2 4.0未有得root...係咪真-.-??咁咪用唔到titanium backup??求解救
作者: EY3P    時間: 21-3-2012 00:14
頭先上google search,好似話s2 4.0未有得root...係咪真-.-??咁咪用唔到titanium backup??求解救 ...
allec 發表於 20-3-2012 23:49

已有 Root ..http://www.hk-android.info/archives/24280
作者: allec    時間: 21-3-2012 00:25
已有 Root ..
EY3P 發表於 21-3-2012 00:14

再次thz你^^愛死版主
作者: EY3P    時間: 21-3-2012 00:29
再次thz你^^愛死版主
allec 發表於 21-3-2012 00:25

舉手之勞..
作者: 〝小趙﹏*    時間: 22-3-2012 02:12
冇實體鍵先會係屏幕入面有鍵
所有舊機上4.0 正常唔會有果三粒制
刷rom 上4.0有唔出奇?!
作者: allec    時間: 23-3-2012 21:36
s2上完4.0後開機ram少左,不爽
作者: jayho    時間: 24-3-2012 17:02
更新完之後
4,0好龜

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://hmtmlarticle81www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2