查看: 4139|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 毀滅一切的高達!!!

今次更新hf出左毀滅,令到我即刻叫人幫我代購買左番來,因爲毀滅係原作中何其神勇...而且部機R後防光防實彈,同TURN A 2技差5多.

好了,首先看下6圍.
攻擊19.8 防禦24.3...<何其地硬 速度19.5 敏捷10.5<以大機來説屬於中下吧...必殺21.3<正常s機擁有的威力 最後就輪到全sd最牛逼的hp...有成20.4甘多
首先,部機攻擊有5錯既水準,防禦更加同gp03d看齊,血更加係全sd之王...仲高過螳螂 靠血同防相輔雙成,係何等地恐怖...可以話oc69防3hp幾乎沒可能打得入...而敏捷同速度雖然比一仲s大機遜,但就換來了天生防光+1技ps甲防實彈+2技-遠距離傷害,甘樣換法簡直係值到爛拉

接下來就到武裝了

一武 暴風拳骨 由於本身部機有霸体,所以1武裝反格,但無論起手同格人都比較慢,同埋有格衝,可以用來保身+救隊友,但5建議做主動去格人,因爲部機太大部,易比人集火...而且呢部機主要輸出來自2,3武<這不是廢話嗎...=

2武         超海妖魔獸貫通X3 一次過射出3發超視炮,而且係數都頗高下...配合埋自身攻擊了,簡直係集sp良物xdd.雖然彈藥得3發,但cd都幾快,大概4-5秒到,+埋2技2-3秒就一發,幾乎上你59射D彈好少會5夠用,而且範圍都幾大下,因爲有3發同時發射,所以大多數都可以中到2發,好運的話可能有3發哦QAQ

3武         MJ-1703 5連裝分離式光束槍 有硬直效果,雖然自身都會有少少,但5怕,因爲部機夠曬硬...殘彈2發,大概3-4秒cd 1發,+埋2技2秒就又可以定人了...範圍也很大,可以去到2個-3個機位到<因爲由手指散射出來的關係...

R後 陽電子反光板 千萬不要被名字騙了,呢部機只係防光5反光...<真坑爹 泡菜如果反光的話就期待下次SR吧個盾會爆,血量應該同内建i-力場差不了多少.因爲本人都係得1次玩到爆盾...<不幸抽中沙漠場,被集火-_-

1武 「衝突十三」高能量砲 × 2貫通  唯一的倒地炮,也是R後唯一的保命手段...不過也不能保太耐,因爲部野敏,速低,走不了多遠 所以比拳機埋身都係變番R前反吃它 因爲裝在最頂,要有一定距離先有用,cd大概10秒,開2技7秒到.

2武 Mk.62 六連裝多用途飛彈發射器 × 4追尾 唯一的曲綫武裝,亦都係唯一的實彈,但係數就有少少低,不能抱太大期望...但導彈容易甩,用來殺防光機都5錯<這是唯一的手段吧...- -

技能

1技 技能一 PHASE SHIFT裝甲 對實彈武器的攻擊,防禦力增加。(實彈傷害-50%) 相信大家都不陌生的了,seed例牌的技...但裝落毀滅到就與衆不同!!!因爲部機有天生防光,+埋夠曬硬,令到呢個技更加可以突顯它功用,開左1技R後壓去中場幫隊友擋子彈做肉盾也是一個不錯的選擇

2技
技能二 Genocide Machine HP 60%以下時武器的装填速度加快,對遠距離武器的防御力增 呢個技令到毀滅恐怖不少,一來+cd,2來對遠距離攻擊武器防禦增加,令到部野無論中場定後場都得到保障<前場就要靠隊友了

總體 其實我玩呢部機甚少R,都係開場車祿倒地就算,遇上防光就放下導彈,因爲R後真係太少彈,輸出根本5夠,所以個盾根本雞肋...沒錯,它的確可以幫你-光束傷害,但你就沒得還手任人射...<因爲5夠彈- -而且R後一比拳機埋身就pk了- -所以我寧願5要光盾都想有D作爲,玩R前QAQ因爲R前有2樣集sp神物,好快就可以sp...所以R後作用真係得壓場+比人s.m時靠技1+盾防...如果將個盾掉去R前的話毀滅可以話一點缺點都沒了xdd不過我相信如果真的這樣R後不就沒人玩了嗎?xdd-_-

2套必殺我就偷下懶好了...因爲都比較普通,R前地圖炮,R後全彈...

最後好多謝甘多位大大看完我這篇所謂機評的東東,而我也希望毀滅能出SR阿>_< 基拉路過...我在S毀滅前就會變炮灰,甘SR仲點打xdd?阿真又路過...你比我好啦基佬...我一個人就要拆3部阿...果然係SD到主角威能並不可靠xdd

最後附上一條從戰紀轉過來的影片...本人都想拍但電腦不給力+力不從心阿...始終老了 阿咳阿咳...

全SD最霸氣的介紹- -

全SD最霸氣的介紹- -
回復

今次更新hf出左毀滅,令到我即刻叫人幫我代購買左番來,因爲毀滅係原作中何其神勇...而且部機R後防光防實彈, ...
bobby070809 發表於 27-12-2012 17:38

在原作中被命運,傳說,脈衝幾下打成廢鐵,果然是炮灰般的神勇...
回復 支持 反對

係我問題定係個帖既問題 我見唔到視頻
回復 支持 反對

唔係讚自己
不過我用00Q既就無論對住咩機都唔驚= =
回復 支持 反對

論裝備佢係唔錯
樓上咁講冇得講啦=.=
對於主角機梗係主角機屈哂 唔係既話部卡通就轉名啦
唔好諗下第一次出呢部野個陣 佢係俾幾個人圍先死
入到SD都係要睇用家實力 機體只係錦上添花
回復 支持 反對

影片何在?
回復 支持 反對

在原作中被命運,傳說,脈衝幾下打成廢鐵,果然是炮灰般的神勇...
tommytcm 發表於 27-12-2012 17:40

威一次衰兩次的炮灰,還要多機被秒w
回復 支持 反對

回復 3# bbka

我放5到...
回復 支持 反對

終于放到條片
回復 支持 反對

回復 2# tommytcm

如果打5贏劇情點發展落去?- -輪到sf生屠嗎?xdd
回復 支持 反對