查看: 7793|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 關於 大將戰的問題

我想問大將戰係咪分數拉到去大差距,輸果方就要停下黎,唔准再攻擊。
之後我第一次玩,我唔知道,結果比人踢左。
hEY,係咪白痴智障啊,有條咁既規例既咩?
依家港版sd都已經唔多人玩,你仲搞ED規則~
回復

依我見 樓主沒看房名
回復 支持 反對

係呀有啲人成日亂踢人架,樓主你叫咩名,下次見到你比人踢,我幫返你
回復 支持 反對

回復 2# 小湊

無記錯場名好似無講明,講明既應該係(嗱 分數已變差距 不要再殺),
佢好似就咁寫MD定唔知乜鬼野。~
回復 支持 反對

大將戰MD?新野?
回復 支持 反對

回復  小湊

無記錯場名好似無講明,講明既應該係(嗱 分數已變差距 不要再殺),
佢好似就咁寫MD定唔 ...
高達0079 發表於 5-10-2014 15:03

樓主是入錯場, 正常 "街場" 應該是RAM場無分紅藍組, 開場後是隨機分派

大將戰的遊戲規則是 己方BOSS擊殺敵方BOSS及任何隊分數為5倍,

己方普通隊員擊殺敵方BOSS分數是5倍,

己方普通隊員擊殺敵方普通隊員分數是正常分,

所以遊戲規則主要是去擊殺敵方BOSS, 及留敵方殘血的敵機給己方BOSS殺拿5倍分數

而所謂 MD、RD、BD 都是官方禁止的犯規行為, 入面d人喺掛機等完場拿經拿G幣

MD 是指紅藍兩方各勝一場

BD 是指定每場都是藍方負紅方勝 (已更正手殘錯誤, 見紅字)

RD, 是指定每場都是紅方負藍方勝 (已更正手殘錯誤, 見紅字)

通常MD、RD、BD都是 "死亡戰", 因為時間短可以刷多經多G幣, 都唔明點解d小學雞連大將戰都要md, 掛機掛成5分鐘咁耐, 打機有意思咩? 低低b

回復 支持 反對

其實我一直都想問,大將戰md有乜特別意思?
回復 支持 反對

樓主是入錯場, 正常 "街場" 應該是RAM場無分紅藍組, 開場後是隨機分派

大將戰的遊戲規則是 己方BOSS擊殺 ...
dragoonkwok 發表於 5-10-2014 17:36

BD=藍贏 RD=紅贏?我都唔知而家D人連大將戰都BD 太耐冇上以為個個死亡艦戰
回復 支持 反對

BD=藍贏 RD=紅贏?我都唔知而家D人連大將戰都BD 太耐冇上以為個個死亡艦戰
小黑死神 發表於 5-10-2014 19:44

原來BD=藍贏 RD=紅贏   小弟受益了
回復 支持 反對

樓上的 錯晒 BD=blue die=藍隊輸,RD=red die=紅隊輸
回復 支持 反對